Tekijät


Johanna Juvonen ja Biagio Rosa ovat taiteilijapari. He ovat työskennelleet yhdessä opiskeluajoistaan lähtien. Johanna valmistui vuonna 2008 kuvataiteilijaksi ja Biagio 2009 taidegraafikoksi italialaisesta kuvataideakatemiasta Accademi di Bella Arti di Urbinosta.

Taiteilijoiden omien teosten lähtökohtana ovat usein ajankohtaiset, mieltä askarruttavat ja vaikeasti lähestyttävät asiat. Viime aikoina Biagion kotiseudulla L' Aquilassa sattuneet maanjäristykset ovat vaikuttaneet taiteilijoiden teoksiin. Johanna ja Biagio ovat osallistuneet teoksillaan moniin näyttelyihin. Viimeksi heidän töitään oli esillä omassa Incubo-nimisessä näyttelyssä Galleria Beckerissä Jyväskylässä. Taiteilijat ovat mukana myös taidelaitos Haihatuksen toiminnassa ja heidän teoksiaan nähtiin vuoden 2017 kesänäyttelyssä. Johannan ja Biagion teoksia nähdään myös kesän 2018 näyttelyssä.

Johanna ja Biagio ovat työskennelleet Toinilassa vuodesta 2011 pitäen työpajoja eri ikäryhmille. Työn tuloksena Toinilassa on Taidepolku ja varsinkin kesällä jatkuvasti toimintaa ja se vetää puoleensa aina uusia ihmisiä. Taiteilijat ovat työskennelleet usean vuoden ajan myös Kuntataiteilija-hankkeessa, jota rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö. Hankkeessa olivat mukana myös Keuruu ja Multia.
Tänä kesänä 2018 Johanna ja Biagio vetävät jälleen työpajoja, joissa materiaaleina käytetään kierrätystavaraa. Heidän teoksiaan on myös esillä tulevassa Hullu talo -näyttelyssä. Samoin heidän teoksiaan nähtiin vime kesän kansainvälisessä ammattitaiteilijoiden näyttelysarjassa Casa non casa, joka oli Toinilan historian ensimmäinen.

Instagram
@kuntataiteilijat

@toinilantaidepolku

www.facebook.com/Toinila/


Laura-Kristiina Moilanen työskentelee Toinilan tuottajana jälleen tänä kesänä. Hän myös ylläpitää Toinilan blogia ja vastaa taiteilijaesittelyiden tekemisestä. Tuottajan taidesisältöosaamisaluetta on kirjallisuus; kuvataiteeseen hän on tutustunut harrastuksen myötä. Laura-Kristiina on valmistunut aikuisopinnoista Humakista kulttuurituottajaksi ja työskennellyt aikaisemmin tuottajana teatteriprojektissa, vapaaehtoisena Vanhan Kirjan Talvi -tapahtumassa, tuottajana Keski-Suomen Kirjailijat ry:ssä, Jyväskylän Kirjamessujen ohjelmapäällikkönä sekä tutkijana ja opettajana Jyväskylän yliopistossa. Väitöskirja Talonpoikaisuus, säädyllisyys ja suomalaisuus 1800-luvun ja 1900-luvun vaihteen proosan kertomana valmistui vuonna 2008 Jyväskylän yliopiston Historian ja etnologian laitokselle.

Laura-Kristiina on vetänyt kahtena lukuvuonna lukutyöpajaa Jyväskylän Kansalaisopistossa ja haaveilee kirjoittamiskurssin pitämisestä. Hän on kirjoittanut artikkelin kokoomateokseen Tavoittaako taide. Kokemuksia kunta- ja aluetaiteilija- sekä lähiöhankkeista (toim. Minna Hautio, 2017). Yhtenä tarkastelun kohteena on Petäjäveden Kuntataiteilijahanke.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toinilan kesänäyttely aukeaa pian

Tervetuloa Toinilan toiseen kesänäyttelyyn! Näyttelyn avajaisia juhlitaan la 7.7.2018 klo 15. Mukana on ohjelmaa lapsille. Avajaisissa voi ...