tiistai 19. syyskuuta 2017

Näyttelymme taiteilijoita/The Artists in our exhibition 3



Tuomas Hallivuo

Tuomas Hallivuo (s.1968) on taidegraafikko, hänellä on kuvataiteen YAMK-tutkinto (2017) ja hän on opiskellut kuvataiteita myös Canterbury-collegessa Englannissa. Hallivuolla on ollut lukuisia yksityisnäyttelyitä Suomessa ja hän on osallistunut lisäksi moniin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin niin Suomessa kuin muun muassa Venäjällä, Liettuassa, Bulgariassa, Englannissa, Skotlannissa ja Ruotsissa.


”Rakennan Toinilan taloon näyttelykokonaisuuden maalauksista, jotka ovat uusia tähän näyttelyyn tehtyjä. Maalaan akryyli- ja öljyvärein joko valmiiksi pohjustetulle kankaalle tai paperille. En pingota kankaita kiilapuille, vaan ripustan ne suoraan seinään nauloilla tai niiteillä. Minulla on kotonani maalaustila, jossa työskentelen satunnaisesti. Maalaukseni ovat usein irrallisia yksittäisiä teoksia, joista valitsen kuhunkin tilaan ja teemaan sopivat teokset. Etukäteen en vielä osaa sanoa, millainen kattaus juuri tästä näyttelystä tulee, vaan se selviää vasta ripustusvaiheessa. Jonkin verran saatan käyttää myös kokonaisuuden luomisessa erilaisia esineitä, kuten kehyksiä, puupiirroslaattoja tai kankaita. Teemana koti on kiinnostava ja sitä voi lähestyä monelta eri kantilta. Itse ajattelen kodin paikaksi, joka on turvallinen. Koti voi olla väliaikainen tai pysyvä. Esimerkiksi tietty talo tai rakennus ei minulle merkitse kotia pelkästään, eikä välttämättä vielä omat tavaratkaan. Esimerkiksi matkoilla hotellihuone voi muodostua kodiksi, tai vaikka kota tundralla. Se on paikka, johon mennään lepäämään ja siellä saa olla oma itsensä, yksin tai seurassa, ja siellä viihtyy.  Paikka voi myös muuttua kodista ei-kodiksi, elämäntilanteen muuttuessa ja päinvastoin” Tuomas Hallivuo kertoo.


Tuomas Hallivuo (b.1968) is a graphic artist and graduated as a master of fine arts at the University of Applied Sciences in Satakunta, Finland in 2017. He has also studied in Canterbury College in England. Hallivuo has had many exhibitions in Finland and he has participated in several group exhibitions both in Finland and e.g. in Russia, Lithuania, Bulgaria, England, Scotland and Sweden.


“I’m going to build a unity with paintings which are made for this exhibition. I usually paint with acryl or oil colours on primed canvas. I don’t tighten the canvas on frames but hang it straight to the wall with nails or clinch nails. My paintings are usually separate works which I pick up the suitable ones to each space and theme. Beforehand I can’t say which kind of entity I’m bringing in this exhibition but it turns out when hanging the paintings. I may use also different objects like frames, textiles and engraving tiles when creating the entity. As a theme home is very interesting and it can be reachable from many point of views. I think home is a place where you can feel safe. Home can be both temporal or permanent. For example, certain house or building itself does not necessarily mean home to me nor certain own items either. When travelling hotel room can feel like home or hut on tundra. Home is a place where you can rest and be yourself on your own or in company. It is a place where you can feel comfortable. A place can change from home to non-home when life situation changes and reverse” Tuomas Hallivuo explains.

Tuomas Hallivuo, yksityiskohta teoksesta/ a detail from
 work Koti/Home, 2017 (photo Nobushige Kono)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

ToiniLIGHT - valoa pimeään!

  Valopilkkuna marraskuun alkuun Taidetila Toinilan ovet ovat avoinna pe-la 5.-6.11.2021 klo 17:30-20 kun viime vuonna suuren suosion saavut...